Kunststofkozijnen
Hout- en Timmerfabriek Oudshoorn B.V. in
Rijswijk
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunststofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunststofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Hout- en Timmerfabriek Oudshoorn B.V.
Diepenhorstlaan 9-11
2288 EW Rijswijk

tel: 070 - 3876844

Extra informatie

Welkom bij Hout- en Timmerfabriek Oudshoorn B.V.   
Bent u op zoek naar ambachtelijk gemaakte houten kozijnen, ramen of deuren dan kunt u bij ons terecht. 
 
Onze vakmensen leveren hoge kwaliteit maatwerk. Zij houden van een prettige persoonlijke werksfeer en adviseren u graag indien u dit wenst. Hoge kwaliteit, gedegen advies en goede service zijn onze kenmerken. 
 
Op onze site kunt u door ons uitgevoerde projecten zien en de produkten bekijken die wij in onze eigen timmerfabriek in Rijswijk (Den Haag) maken. 
 
Wij maken alle kozijnen voor u op maat. 
Zo bent u er altijd van verzekerd dat het kozijn goed zal passen. U kunt bij ons 1 kozijn laten maken maar u kunt ook terecht voor een grotere hoeveelheid. 
De kozijnen kunnen bij u op locatie worden ingemeten. 
Wij maken kozijnen in iedere gewenste houtsoort. U heeft de keuze uit de beste kwaliteit hout. 
Omdat wij de bescherming van bossen wereldwijd van het grootste belang vinden werken wij graag met hout uit verantwoord beheerde bossen. 
Bossen waar op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Wij zijn er daarom trots op dat wij FSC gecertificeerd zijn en daardoor in staat zijn produkten van FSC gecertificeerd hout te leveren.  
 
Wij maken voor u allerlei soorten ramen op maat. 
U kunt hierbij denken aan schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen en valramen. Ook de ramen zijn – net zoals de kozijnen – in verschillende houtsoorten leverbaar. We maken ramen voor u zowel voor nieuwbouw- als voor renovatieprojecten. 
Onze ramen kunnen zo compleet mogelijk bij u worden afgeleverd. Dit wil zeggen inclusief hang- en sluitwerk, aangebrachte profielen, glaslatten en tochtdichting. 
 
Heeft u een nieuwe deur nodig in een afwijkende maat of model? 
Onze medewerkers hebben ruime ervaring is het maken van deuren in allerlei soorten en maten. Ook hier geldt dat u voor uw deur de houtsoort kunt kiezen die u wenst. 
U kunt uw bestaande deur ook bij ons laten restaureren.  
 
Meestal wordt hout in twee hoofdgroepen onderscheiden: 
 
  • Loofhout 
  • Naaldhout 
 
 
De houtsoorten die wij het meest gebruiken zijn:  
 
  • Meranti 
  • Merbau 
  • Yellow Poplar 
  • Grenen 
  • Oregon Pine 
 
 
Hoofdgroepen: 
 
Loofhout 
 
Loofhout is afkomstig van loofbomen (horend tot de Angiospermen, de bedektzadigen). Loofhout wordt ook wel hardhout genoemd, naar het Engelse "hardwood", wat niets zegt over de hardheid van het hout. Er zijn ook loofbomen die heel zacht hout leveren zoals linde, populier en wilg. De boomsoort is dus belangrijk voor de hardheid, maar ook het groeiklimaat. Een harde houtsoort is azobé, afkomstig uit tropische bossen in Afrika. 
 
Naaldhout 
 
Naaldhout is afkomstig van naaldbomen (horend tot de Gymnospermen, de naaktzadigen). Naaldhout wordt ook wel zachthout genoemd, naar het Engelse "softwood". Gemiddeld is naaldhout aanmerkelijk zachter dan loofhout. Net als bij loofhout is de boomsoort en het groeiklimaat bepalend voor de hardheid van het hout. De in Nederland meest gebruikte soorten naaldhout zijn vurenhout en grenenhout. Larikshout is evenals grenen een duurzame naaldhoutsoort. 
Een bepaalde houtsoort komt niet noodzakelijkerwijs overeen met één bepaalde boom- of struiksoort. Onder een bepaalde houtsoort kunnen verschillende, op elkaar lijkende boom- of struiksoorten vallen. De indeling in houtsoorten geschiedt op basis van gebruiksmogelijkheden en conventies in de handel. 
Door de grote diversiteit van tropische wouden en het naast elkaar voorkomen van tientallen soorten uit dezelfde plantengeslachten is het in de praktijk niet meer mogelijk om een onderscheid te maken op soortniveau. Denk bijvoorbeeld aan meranti, een groep handelshout waarbinnen onder andere rode, witte en gele meranti kunnen worden onderscheiden. Elk daarvan (bijv. rode meranti) omvat nog steeds enkele tientallen soorten. 
 
Houtsoorten die wij het meest gebruiken:  
 
Loofhout 
 
De houtsoort Dark Red Meranti (duurzaamheidsklasse 3) wordt door ons het meest gebruikt voor de vervaardiging van kozijnen en ramen. Meranti is tropisch hardhout wat een zeer duurzaam karakter heeft. Hout, dus ook hardhout, heeft een zeer hoge isolatiewaarde. In combinatie met de juiste beglazing kan dit extra comfort opleveren. Meranti heeft een bijzonder stijlvolle uitstraling. Vooral bij een klassiek huis komt dit zeer goed tot zijn recht. Meranti kan makkelijk beschilderd worden waardoor u het goed bij uw woning kunt laten aansluiten. Kozijnen en ramen dienen eens in de 10 – 15 jaar te worden geschilderd. 
 
Merbau is een houtsoort die in kleur zeer variabel is: van geel tot donkerbruin, al dan niet met donkerder delen. Het hout is sterk en duurzaam en wordt door ons veel gebruikt in buitendeuren. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor kozijnen. Een kozijn van Merbau (duurzaamheidsklasse 1 of 2) hoeft niet te worden geschilderd. 
Niet alleen meubels, maar ook deuren, parket, kozijnen en trappen en ook schepen en sluisdeuren werden traditioneel van met name Europees Eikenhout gemaakt. Door de schaarste (en prijs) wordt dit meer en meer vervangen door andere soorten. Wij maken voor u eiken deuren en kozijnen indien gewenst. Europees eiken valt onder duurzaamheidsklasse 2. Eens in de 15 tot 25 jaar dient deze houtsoort te worden behandeld en is daardoor bijzonder duurzaam. 
 
Yellow Poplar wordt bij ons gebruikt voor binnentoepassingen, zoals lijstwerk, draaiwerk, mallen, deuren en trappen. Deze houtsoort valt onder duurzaamheidsklasse 4. Dus eens in de 5 tot 10 jaar zal het hout dienen te worden overgeschilderd. 
 
Naaldhout 
 
Grenen is na vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Grenen wordt door ons gebruikt voor deuren en ook wel voor kozijnen en ramen. Een grenen kozijn (duurzaamheidsklasse 4 of 5) dient geschilderd te worden om de levensduur te verlengen. Naast de jaarlijkse controlebeurt zult u ongeveer eens in de 5 - 10 jaar het kozijn in zijn geheel moeten overschilderen. 
 
Oregon Pine is een roodachtige naaldhoutsoort van de Canadese- en USA westkust. De beste en meest fijnjarige productie's komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa..... Oregon Pine is een sterke en redelijk harde houtsoort die voor bijna alle doeleinden te gebruiken is. Oregon Pine wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk. De houtsoort valt onder duurzaamheidsklasse 3. Eens in de 10 tot 15 jaar dienen kozijnen te worden geschilderd.