Kunststofkozijnen
Gebr Hettema Bouwbedrijf Timmerfabriek VOF in
Leeuwarden
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunststofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunststofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Gebr Hettema Bouwbedrijf Timmerfabriek VOF
Bleeklaan 167
8921HB Leeuwarden

tel: 058-2125090

Extra informatie

Gebroeders Hettema maken maatwerk van hout.   
Aan de buitenkant is de timmerfabriek c.q. het aannemingsbedrijf van de Gebr. Hettema alleen te herkennen aan de hoge poort in het straatbeeld van de Bleeklaan. 
Maar achter die poort zit een timmerfabriek met alles erop en eraan, inclusief een kantoortje waar vele generaties Hettema’s al sinds 1921 hun zaken behartigen. 
 
Aan weggaan hebben ze wel eens gedacht. Een paar jaar geleden stonden Geert en Johan Hettema op het punt om een nieuw pand op te zetten op het bedrijventerrein De Hemrik. In diezelfde periode moest echter fors worden geïnvesteerd in de machines. Alles is toen vernieuwd, helemaal aan de nieuwste eisen van de arbeidsinspectie. De verhuizing ging niet door, en eigenlijk is dat ook geen punt. Al generaties lang zit Hettema aan de Bleeklaan, vlakbij de rotonde op Het Vliet. Vroeger liep hier een gracht doorheen, waar Johan Hettema als klein jongetje al speelde. 
Na jaren van verpaupering is Het Vliet nu een hotspot aan het worden voor bedrijven en detaillisten. “Eigenlijk zitten we hier prima. Tussen de woonhuizen, maar iedereen weet ons te vinden. Als we hier weg zouden gaan, denken ze misschien dat we gestopt zijn. Hettema hoort er hier echt bij. En we zijn zo de stad uit, richting Drachten of Heerenveen. Terwijl we voor de klussen rond de binnenstad natuurlijk ook lekker dichtbij zitten.” 
 
Gebroeders Hettema levert hout aan particulieren, ZZP’ers en andere bouw- en aannemingsbedrijven. “Veel van de klussen voeren we zelf uit, de helft van de omzet komt voor rekening van de eigen onderhoudsdienst. De kracht van het bedrijf is de snelheid”, weet Hettema. “Het kan altijd en we zijn snel. Of het nu gaat om een flinke order of een enkel stuk hout. We pakken alles aan wat op onze weg komt.” Een groot voordeel zit hem in het machinepark van de timmerfabriek. Niet één machine is computergestuurd. Dat vraagt meer vakmanschap, maar bespaart ook tijd. “Wij hoeven niet eerst allerlei software in te stellen voordat de machine zijn gang kan gaan. Wij gaan meteen aan het werk. Moet je eens zien wat voor voorsprong je dan hebt.” Vier mensen werken er bij Hettema, van wie Geert vooral in het onderhoud zit en Johan de zaken op kantoor behartigt. Beide broers kregen het werken met hout met de paplepel ingegoten. 
 
Toen hun vader ziek werd, ging het heel snel. “Toen hebben wij het bedrijf overgenomen, eigenlijk heel vanzelfsprekend.” De toekomst lijkt ook verzekerd. Johan heeft 3 zonen, waarvan de oudste inmiddels 29 is. “Die heeft het timmermansvak in zijn vingers. Dus als hij het wil, blijft Gebroeders Hettema gewoon bestaan. Zoals we al sinds 1921 overgaan van vader op zoon.” 
 
De klanten weten Hettema te vinden. Het bedrijf is sponsor van voetbalclub Blauwwit ’34, maar daarmee houdt het qua reclame ook gauw op. “Een hoop liefdewerk, met wat kleine advertenties. Maar dat geeft niks. Mensen komen bij ons via mond tot mond reclame. En zolang we het druk hebben, houden we ons niet bezig met reclame. Het enige wat voor ons telt, is ons werk. Goed werk voor een redelijke prijs. Daarmee bouwde mijn grootvader al complete woonwijken in Leeuwarden op. En op diezelfde manier leveren wij nog altijd vakwerk.”

Specialiteit
  • Nieuwbouw / Aanbouw 
  • Badkamers 
  • Keukens 
  • Deuren 
  • Onderhouds werkzaamheden 
  • Restauratie 
  • Montage en afwerking